Domov > Posvojiti hrta? > Zgodbe posvojenih hrtov
Zgodbe o posvojitvah
Veliki angleški hrt Elvis

Sem Elvis in sem star sem 3 leta. Lepega sobotnega popoldneva sem po dolgi poti z Irske z dvema drugima greyhoundoma končno prispel v Slovenijo. Tistega dne še nisem imel nikogar, ki bi me vzel s seboj za vedno.  Me je pa pričakala družina, ki me je prišla pogledat. Takoj sem jim pokazal kakšen scrkljanec sem. Rad bi se samo čohal, čohal in še enkrat čohal. Ta družina bi bila glede na to mojo lastnost primerna zame, saj ima veliko rok, ki bi mi to omogočile. Vendar so vseeno odšli domov brez mene. Potem pa je vmes posegla usoda. Odločili so se, da me vzamejo, saj so vsi po vrsti pustili svoje srce pri meni. Tako smo bili ponovno združeni, tokrat za vedno.

Preberi več...
 
Velika angleška hrtica Ginny

Pozdravljeni dragi hrtoljubi, tudi v mojem imenu.

Sem velika angleška hrtica Ginny,  stara sem 4 leta in uživam v svojem novem življenju posvojenega hrta. Seveda pa ni bilo vedno tako, pred tem sem tekmovala na Irskem, kjer sem imela smešno tekmovalno ime Bird Jungle. Sicer sta moja posvojitelja po začetni ogorčenosti nad tem imenom sedaj že spoznala, da to ime izraža tudi moje strašno zanimanje za ptiče  … 

Preberi več...
 
Španska hrtica Nuska
Tisti del Nuskine zgodbe, ki jo poznamo mi, se je začel hladnega januarskega večera, ko sva se z Damjanom dokočno odločila, da se odpoveva veliki želji po malem italjanskem hrtu in pobrskava po spletu za tistimi hrti, ki potrebujejo nekoga, ki jih bo imel rad take kot so. Polni ran, psihično uničeni, prestrašeni... Takim, ki potrebujejo toplo človeško dlan...
Preberi več...
 
Velika angleška hrtica Gala
7. marca 2005 sem nekje na Irskem pricvilila na ta prekruti svet. Spomnim se sicer ne, vendar tako pravijo. Skotila sem se samo za en cilj. Denar. Boljša ko bom, več denarja bo imel lastnik, in tako sem morala teči. Za mano je okroglih deset tekem, enajsta pa je bila prav posebna. Seveda si nisem mogla niti predstavljati, da je tako obetavna. Bila sem v nekem slabem obdobju. Hrana mi ni več dišala, vse je bilo tako sivo, vsak dan isti postoki ...
Preberi več...
 
Španska hrtica Luna Alhambra

Včeraj pozno zvečer je minilo štiri tedne, odkar je Luna prispela v Slovenijo in v naš dom. Je zelo nežna in prijazna psička. Konec oktobra so jo sprejeli v zavetišče v Španiji in jo imenovali Alhambra.

Preberi več...
 
Španski hrt Chef

Sem galgo Chef iz Španije in sem v Slovenijo pripotoval 22. novembra 2008. Po petih dneh bivanja v novi državi sem ostal brez doma. Splet okoliščin in usode me je pripeljal v novi dom k Sandiju in Marjani ter Timnu in Mišelu v Rogozo (kraj pri Mariboru), v katerem so me že nestrpno čakali in se veselili mojega prihoda.

Preberi več...
 
Velika angleška hrtica Gala (2)

Pozdravljeni!  Spoznajte še drugo Galo, posvojeno prek Slovenskega društva za pomoč hrtom. K svojim lastnikom (predvsem svoji lastnici) sem prišla mrzlega 29. 11. 2008. 

Preberi več...
 
Velika angleška hrtica Jessy
Sem Jessy in sem prišla v Slovenijo pod imenom Crossy. Moja skrbnika Robi in Barbara sta me takoj preimenovala, da bi čim prej pozabila na prejšnje življenje in zaživela v novem okolju. In sem res!
Preberi več...
 


byayar