Domov > Posvojiti hrta? > Zgodbe posvojenih hrtov > Velika angleška hrtica Gala
Velika angleška hrtica Gala
7. marca 2005 sem nekje na Irskem pricvilila na ta prekruti svet. Spomnim se sicer ne, vendar tako pravijo. Skotila sem se samo za en cilj. Denar. Boljša ko bom, več denarja bo imel lastnik, in tako sem morala teči. Za mano je okroglih deset tekem, enajsta pa je bila prav posebna. Seveda si nisem mogla niti predstavljati, da je tako obetavna. Bila sem v nekem slabem obdobju. Hrana mi ni več dišala, vse je bilo tako sivo, vsak dan isti postoki ...
Nato pa so me nekega dne skupaj z mojim potnim listom, ki je bil vse, kar sem imela, naložili na velik tovornjak, poln drugih hrtov tekačev. Vozili so nas dneve in noči, potem pa smo baje prišli v Italijo, ki je pomenila nov dom za ostale. Zame žal ne. Mene so peljali še daleč naprej v Slovenijo.

Tam sta me čakala Maša in Matej. Takrat sem uradno postala njuna in onadva moja. Seveda sta mi kot simbol za novo življenje dala tudi novo ime in od 21. junija 2008 naprej sem Gala. Na začetku smo bili vsi trije rahlo zmedeni, saj se nismo še dobro poznali. Seveda sem jima jaz vse hitro pokazala. Da smo si na jasnem, mačk ne maram, razen če niso na relaciji zgornja spodnja čeljust ... Ampak se je vedno slabo končalo, saj sem bila zelo okregana. Ne maram čokolaade, obožujem pa polne sklede, ki so samo zame, fige, bučke, lubenica, mandarine ... in sem sploh velika gurmanka.
Žal pa moje življenje tukaj le ni tako popolno. Z Matejem sva pospravljala na vrtu in v svojih trenutkih norenja, sem priletela na kosilnico. Prerezala mi je vse večje žile in na koncu sem izgubila sprednjo desno tačko. Vsi so me negovali, me božali in zame lepo skrbeli, in tako sem okrevala, tako da zdaj že veselo skačem in dirjam naprej.
Le pol leta nazaj sem imela sebe, svoje ime, svoje tekme in potni list. Danes imam svoj kavč, svoje dekice, igrače ... vse to samo zase. Najpomembneje pa je, da imam Mateja in Mašo. Maša je še v šoli in pride k nama za vikende, z Matejem pa imava pravo hišo, ampak baje bomo kmalu vsi trije skupaj.
To sem jaz! Hrtek posebne sorte, ki uživam življenje!

Galo lahko spremljate tudi na Forumu Slovenskega društva za pomoč hrtom: http://slovenskodrustvozapomoch.mojforum.si/slovenskodrustvozapomoch-abo...

 

Fotogalerija:

Gala_3

 
byayar