Domov > Posvojiti hrta? > Zgodbe posvojenih hrtov > Španska hrtica Luna Alhambra
Španska hrtica Luna Alhambra

Včeraj pozno zvečer je minilo štiri tedne, odkar je Luna prispela v Slovenijo in v naš dom. Je zelo nežna in prijazna psička. Konec oktobra so jo sprejeli v zavetišče v Španiji in jo imenovali Alhambra.

Oskrbeli so ji rane, posebej tisto na notranji strani stegna, ki so jo morali zašiti. Medtem smo jo na daljavo posvojili mi, ji dodali ime Luna in jo težko čakali. 22. novembra zvečer je iz Millerjevega avtomobila končno izstopila suhica v rdečem plaščku in nas očarala na prvi dotik. Bila je je sama kost in koža, pokrita s ščetinasto dlako, polno lusk in prhljaja in z ranami na zadnjem delu telesa.

Dokler smo bili zunaj na sprehodu, se je počutila dobro, ko smo vstopili v hišo, pa je bila precej šokirana. Očitno še nikoli prej ni bila v hiši. Zavzela je svoj prostorček in dva dni skoraj ni naredila koraka, razen skozi najbližja vrata ven - na sprehodu je bilo spet super.

Zdaj je Luna razigrana in radovedna pasja punca, ki nas ima že dobro pogruntane - predvsem ve, kako vsakega od nas nagovoriti na neskončno čohanje - obvlada nastavljati vrat, potem preko prsnega koša na zadnje mišice tekačice, kar nastavlja najraje. Kot kaka športnica, ki jo mora maser dobro pripraviti. In nikoli ni dovolj. Je vsa mehka in svilnata, o prhljaju (znaku stresa, baje) ni več sledu, pod kožo se čuti že plast maščobe, ki jo ščiti pred mrazom. Nasprotno se dogaja našemu vrtu. Od lepe trate ni ostalo več veliko, spominja na dvorišče, kjer topotajo nosorogi (ti baje najbolj razrijejo teren). Poleg tega ima zaenkrat odprti še dve delovišči, kjer se igramo njeno igro: ona koplje luknje, mi jih zakrijemo, ona veselo odkoplje. In spet. Pa nič zato. Tako je vesela pri svojih dirkah in lovljenju žoge (ki si jo sama podaja, je pa pomembno, da jo gledamo, saj igra predstavo), da se ne grizemo preveč;-)

Ta hip spi kot angelček, s svojo novo odejico in sanja o vseh kužkih, ki jih je srečala na sprehodu po predbožični Ljubljani. Včasih med spanjem reče wuf, wuf... verjetno ji je fajn;)

Rene Rusjan

 

Fotogalerija:

Luna_4

 
byayar